2017. november 19.


Versenykiírás


Veszprém Cross
Cyclocross Magyar Kupafutam

Rendező:
Veszprémi Kerékpáros Egyesület
Tóth András
  
A verseny időpontja:
2016. november 20. (vasárnap)

A verseny helyszíne:
Veszprém

A verseny helyszíne:
Rajt-cél központ: Veszprém, Jutasi út, Műfüves focipálya

http://www.veszpremcross.hu/p/megkozelites.htmlA körszám az UCI szabályoknak megfelelően kerül meghatározásra, azaz az első kör ideje határozza meg a teljesítendő körök számát.
Pontszámítás: 
Az UCI Cyclo-Cross világkupák pontozása alapján:

   
Nevezés

Az előnevezési díjat utalással vagy bankkártyás fizetéssel 2016. november 11. (péntek) 24:00-ig lehet megfizetni. Előnevezésni online a Nevezés menüpont alatt lehet.Ezután már csak a helyszínen, az adott futam kezdete előtt 1 óráig, legkésőbb 12:00-ig van lehetőség nevezésre.


A nevezési díj a következőket tartalmazza:
- részvételi lehetőséget egy emlékezetes versenyen,
- mentős egészségügyi biztosítást,
- chipes időmérést,
- rajtcsomagot,
- egytál ételt a verseny után,
- MKSZ által delegált bírókat, 
- kultúrált öltözési, parkolási, zuhanyzási lehetőséget,
- kerékpármosási lehetőséget a depóban,
- a győzteseknek a szponzorok által felajánlott díjakat.

Díjazás:
Az első három helyezett érem + egyéb díjazásban részesül.

Felnevezés és kerékpár megkötés:
• Kategóriaváltás: kategóriaváltásra nincs lehetőség. Kivétel ez alól az U23-as és Master 1, Master 2 és Master 3-as kategória, ahonnan Elit kategóriába van lehetőség felnevezni. Egy szezonban csak egyszer lehetséges kategóriát váltani az erősebb kategória felé. Kategóriaváltásnál a gyengébb kategóriában gyűjtött pontok törlődnek.

• Kerékpár megkötés: Master 1, Elit és U23-as versenyzők csak cyclocross kerékpárral indulhatnak a versenyen. (A cyclocross kerékpár megkötést lásd alább.) A többi kategóriában nincs a kerékpárra vonatkozó megkötés - bármilyen, megfelelő műszaki állapotú (egyszemélyes, két működő fékkel rendelkező, stb.) kerékpárral rajthoz lehet állni. 
Hobbi kategóriában a 2015. január 1. óta a Magyar Kerékpársportok Szövetsége által kiállított licensszel rendelkező versenyző nem indulhat. Ezt a kategóriát azon versenyzőknek ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni ezzel a versenyformával.
• Cyclocross kerékpár: UCI előírás szerint. (pl. max. 50 cm-es kormányszélesség, 28”-os kerékméret, max. 33 mm-es gumiszélesség.)

Rajtszám:
A rajtszámot a nevezési csomagban kapják meg a versenyzők. A rajtszámot a versenyző hátára, valamint a kerékpárra is rögzíteni kell. Rajtszám nélkül nem lehet a pályára lépni (pályabejárásra sem).


Összesített:  A Magyar Kupasorozat összesítésénél egy, a legrosszabb futam eredménye nem számít az összetett pontozásnál.
A Magyar Kupasorozat összetett győztese a „2017. évi Magyar Kupagyőztes” címet kapja.

A „2017. évi Magyar Ranglista bajnok” címet kategóriánként az a versenyző kapja, aki a legtöbb pontot gyűjti a Magyar Kupa, cyclocross.hu sorozat futamain és az Országos Bajnokságon.
A Magyar Kupa és cyclocross.hu sorozat pontszámítása a fenti táblázatok alapján, az Országos Bajnokság pedig a Magyar Kupa pontjainak duplájával számolandó. Az összesítésben kieső eredmény nincs.
 (Pontegyenlőség esetén az alábbi összehasonlítás szerint kerülnek eldöntésre a helyezések: bármelyik futamon elért előkelőbb helyezés; több előkelőbb helyezés; megegyező helyezések esetén egymáshoz viszonyított időeredmény a közös futamok összesítése alapján.) 

Az adott futamon elindult, de célba nem ért (DNF) versenyzők 1 pontot kapnak. El nem indult (DNS) vagy kizárt (DSQ) versenyző 0 pontot kap. Az 51. és az utáni helyezéseknél minden versenyző 1 pontot kap.
Kategóriaváltás esetén a versenyző a korábbi kategóriájának összesítésében az utolsó helyre kerül (pontszáma feltüntetésével). Egy szezonban egyszer lehet kategóriát váltani, azt csak és kizárólag az erősebb kategória irányába, és csak Férfi felnőttbe (Elit).
 A Magyar Kupasorozat összetett pontszámításánál az adott kategóriában induló licensszel nem rendelkező versenyző is gyűjthet pontot.

Az Országos Bajnokság győztese pedig a „Magyarország 2017. évi terepkerékpár bajnoka” címet kapja. A Magyar kupa Összetett díjátadója, minden esetben a Magyar Kupa utolsó állomásán kerül átadásra.

Beszólítás:
Minden rajtban az adott rajt abszolút első 10 helyezettje kerül beszólításra (kategóriától függetlenül). A szezon első futamánál (akár Magyar Kupa, akár cyclocross.hu sorozat) a beszólítás a nevezés sorrendjében történik. Az első Magyar Kupafutamig az UCI ranglista és a cyclocross.hu összesítés alapján, ezután – a Magyar Kupa és cyclocross.hu sorozatnál is - az aktuális UCI ranglista és a magyar ranglista alapján.

Egyéb szabályok: 
• Fejvédő viselése minden pályára lépő számára (pályabejárás és a verseny ideje alatt is) kötelező!
• A versenyző számára kerék- illetve kerékpárcsere, szerelői segítség, frissítő beadása csak és kizárólag a frissítő/technikai zóná(k)ban történhet. A technikai zónában csak licenccel vagy a rendezők által biztosított kártyával rendelkező személy tartózkodhat.
•  A pályán csak a haladási irányban lehet közlekedni, a technikai zónába (és bármilyen egyéb okból) visszafordulni tilos!
• A lekörözésre kerülő versenyzőknek elsőbbséget kell adni a leköröző versenyzőknek, a legelső alkalommal amint az lehetségessé válik.
• Az elhelyezett akadályok megkerülése, a pálya lerövidítése vagy sportszerűtlen magatartás tanúsítása akár azonnali kizárást vonhat maga után. A szabályok be nem tartása a versenyrendezőség döntése alapján figyelmeztetést, az összetett eredményeket érintő pontlevonást, az adott eseményre érvényes időbüntetést és kizárást is vonhat maga után!
• Vitás kérdésekben, óvás esetében a helyszínre delegált MKSZ bíró dönt. Észrevételekkel, óvással legkésőbb az eredményhirdetés előtt 15 perccel kell jelentkezni.

A versenyzők a nevezésnél aláírásukkal nyilatkoznak a következőkről: 
• A verseny teljesítéséhez megfelelő fizikai állapotban vagyok, a teljesítést akadályozó betegségben nem szenvedek.
• A versenyen teljes mértékben saját felelősségemre indulok, bármely a verseny előtt/alatt/után bekövetkező sérülésért, illetve anyagi kárért a rendező egyesület, a rendező- és a rendezőség által megbízott személyek/szervezetek, továbbá a verseny útvonala által érintett területek tulajdonosai illetve kezelői semmilyen címen felelősséget nem vállalnak, illetve felelősségre nem vonhatóak.
• Lemondok minden, a versennyel bármilyen kapcsolatba hozható elszenvedett baleset vagy kár esetén az előző bekezdésben felsoroltakkal szembeni jogi eljárásról. Tudomásul veszem, hogy baleset esetén semmiféle igényt nem támaszthatok a fentebb felsoroltakkal szemben. A verseny előtt/alatt/után minden általam okozott kárért személyes és anyagi felelősséggel tartozom.
• Elfogadom, hogy a sporteseményről készült film-, és képanyagokon valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, ellenszolgáltatást ezért nem kérek.
• Elfogadom, hogy a nevezési adatlap pontatlan kitöltéséből, a nevezés során helytelen adatok megadásából adódó problémákért a rendezők nem vállalnak felelősséget.

A szervezők a szabályok változtatásának jogát fenntartják!