2017. november 19.


bemutató: LOCARGO Nemzetközi Szállítmányozó és Logisztikai Kft.


Reisinger Győzővel, a cég ügyvezetőjével, tulajdonosával beszélgettünk, aki már a Veszprém Cross első futama óta, öt éve névadóként jelenik meg a versenyen. Az alábbiakban betekintést nyerhetünk a cég életébe, közelebbről megismerve azt.

A LOCARGO mostanra széles logisztikai szolgáltatásskálával rendelkezik, ami az évek során folyamatosan bővülve érte el a mostani szintet.  Mi volt az első tevékenység, melyet a cég végzett? Úgynevezett házi speditőri tevékenységet láttam el helyi vállalatoknak, ez alapozta meg a későbbi fejlesztéseket, eszközbeszerzéseket.
- Az eltelt 25 évben folyamatosan képezve magunkat, a logisztikai piac úgy gondolom megbecsült szereplőjévé váltunk. A szállítmányozásban specializálódtunk a nagyobb terjedelmű küldemények szállítására, ezért járműveink 100-120 m3-es raktérfogatúak. Raktári tevékenységünkkel jellemzően a helyi termelő vállalatokat szolgáljuk ki, mintegy 20.000 m2 raktárkapacitásunk van a városban, s ez évtől rendelkezünk egy hűtőházzal is a Déli Intézményközpontban.


"Szenvedélyünk a logisztika" - Hány kolléga és milyen feladatkörökben dolgozik azért, hogy ezt teljesíteni tudja a cég?
- Ma már 65 munkatársunk van akik a járműveinket vezetik Európában, ill. akik a logisztikai folyamatokat felügyelik, s van egy maroknyi csapat, akik ennek a menedzselésében, tervezésében részt vesznek.

Mekkora területen és milyen fuvareszközökkel dolgoztok?
- Az Európai Unió területén bárhol előfordulhatnak járműveink, de a német, osztrák, olasz pálya a kedvencünk, járműparkunkkal a svéd Volvo alvázaira és német felépítménygyártók pótkocsiijaira támaszkodunk.


Jelenleg mit tartasz a fő profilotoknak?
- Azt gondolom, bátran mondhatom, hogy logisztikai szolgáltatók vagyunk, a szakmában a készségünk sok mindenre kiterjed: a gyártás- és a termelés kiszolgálásától, az akciós termékek logisztikáján keresztül akár több száz milliós gépsorok szállításáig sok feladattal bíznak meg vevőink, de magánszemélyek vagy „világsztár” sportolók költöztetése is sűrűn előfordul.

Kik azok a vásárlók, akiknek mindenképpen a LOCARGO-t érdemes választani, ha a legjobb szolgáltatást akarják kapni?
- Mindazon kereskedő és termelő vállalatok, akik precíz, költséghatékony kiszolgálást várnak el. Vannak akik szakmai kérdésekben bizonytalanok, akik nem tudják, hogy milyen megoldások segítik a versenyképességüket. Velünk elérhetik céljaikat!


Melyik tevékenységeteket szereted a legjobban, miben vagytok a legjobbak?
- Az ember számára a munkájának gyümölcse mindig kedves. Én a kis műhelyünket, mosónkat is egy kis ékszerdoboznak tekintem – kollégáim számos beteg járművet „meggyógyítottak”. A korszerű és biztonságos járműveinkkel akár Szicíliába vagy a Nordkappra is eljuttatjuk a küldeményeket, de a legnagyobb kihívás nyilván egy termelő vállalat ellátási lánc menedzsmentjében részt venni, a termelését hatékonyan kiszolgálni. Ezen képességünk hátterében mintegy 20.000 m2 raktár,  több tucat emelőgép és számos felkészült kolléga van.

A vállalat melyik döntésére gondolsz vissza úgy, hogy az volt a legjobb?
- A szállítmányozásban talán az, hogy a Volvoval kötöttünk barátságot, a tevékenységünk komplexitását pedig az szolgálta, amikor az első 1000 m2-es raktárunkat kibéreltem. Ez mutatta a hitünket, hogy egy kis családi vállalkozás is válhat logisztikai szolgáltatóvá.


Mi a véleményed a "mini raktárakról", amivel a lakosság szolgálható ki?
- Itt ragadom meg az alkalmat, egy kis promóra... :)
Akár rövid vagy hosszútávra is kínálunk olcsó raktározási megoldást, legyen szó akár kerékpár, szörf, hajó, bútor, nyári autógumi vagy valami hasonlóról, tudunk segíteni!
Biztonságban, gondosan tároljuk a dolgokat a minimum 4 hetes tárolási időszak alatt is.
Raklapra vagy zárt gitterboxba helyezzük a termékeket, amelyet raktári polcainkon tárolunk, de akár a nagyobb, terjedelmesebb tételekre is kínálunk megoldásokat.
A beszállításban és az elszállításban is segítünk, a személyes beszállítás hétköznap 8:00-17:00 óra között lehetséges, a további időpontokban előzetes egyeztetés alapján, akár szombaton is.

Köszönjük a bemutatkozást és további sok sikert kívánunk!


fotók: locargo.eu