2017. november 19.


bemutató: Salice napszemüvegek

Szponzoraink bemutatása a váci székhelyű Velossimo Kft.-vel folytatódik. A Velossimo többek között azért érdekes, mert itt kapható a 90 éves múltra visszatekintő olasz Salice napszemüvegeket és sisakokat. A Salice márka mellett még kapható náluk SIX2 és Biotex spéci bringás ruházat, Basso és Bottecchia bringák, Deda alkatrészek is.

A verseny szempontjából mi a Saliceben vagyunk érdekeltek, mert a versenyt követően eggyel többen viselhetnek ilyen szemüveget a hazai mezőnyben!
A Salice bemutatása:
Ez is, mint sok más cég kis családi vállalkozásból nőtte ki magát. Profiljuk főleg sport és divat napszemüvegekre terjed ki, de foglalkoznak síszemüveg, bukósisak és egyéb kiegészítők gyártásával is. (www.saliceocchiali.it)
A gyár a második világháború alatt a hadseregnek gyártott szemüvegeket és védőfelszerelést, majd a motorozás fellendülését kihasználva hatalmas sikerre tettek szert kifejezetten motoros szemüvegeikkel. Ebben az időben kezdett divatcikké válni a napszemüveg. 
A következő térnyerésük a síelés terén volt a hatvanas években. Büszkén hirdetik, hogy termékeik a mai napig tisztán olaszok, hisz a tervezéstől a gyártásig minden ott készül. Szemüvegeiken régóta használják az olasz nemzeti színű csíkozást, ami könnyen felismerhető és megkülönböztető védjegyük lett mára.

A hagyományoson kívül elérhető lencsetípusok a polarizált - a tükröződő felületekről visszaverődő vakító fény kiszűrésére szolgál - és a fotokromatikus - napfényre sötétedő lencse.

A szemüvegek mellett a kerékpáros sisakokról se feledkezzünk meg! Két fajta közül választhatunk, az egyik a Spin, a másik a Casco. Előbbi kicsit szögletesebb, vastagabb vonalvezetés jellemzi, míg utóbbi sokkal sportosabbnak hat.
A fekete vagy fehér színben kapható sisakot egyaránt az olasz trikolor dísziti. Az olasz zászló mintájával rendelkező napszemüvegekkel harmonizál. A Salice Casco sisak egy méretben kapható, de mégis kényelmes és jól áll a fejen.